"2008 gick en av mina drömmar i uppfyllelse: att sätta upp en barockopera! Under sommaren skrev jag en svensk översättning på det italienska librettot till La Liberzione di Ruggiero d´al Isola d´Alcina - som fick namnet Häxans Ö. Operan uruppfördes på Confidencen i Stockholm. Läs mer. Operan spelades sedan 2009 och 1000 barn fick chansen att se denna galna historia. Jag anser att det framförs alldeles för lite barockopera, framförallt för den yngre publiken.
Läs recensionen!

En ny operauppsättning Henry och den Magiska Passakaljan. Operan, eller snarare operamusikalen, uppfördes på Nybrokajen 11 i Stockholm under vecka 9, 2010.
Här möter vi den unge Henry Purcell i en fantasifull berättelse om hans barndom, hur han upplever sin fars död och flyttar till sin farbror Thomas som är organist i Westminster Abbey. Henry får en gåva av sin far men innan han förstår vad gåvan är, uppenbarar sig både häxor, älvor och vampyrer.

Det är ett nöje och förmån att få arbeta med musikstuderande ungdomar som utgör kören och ytterst professionella sångare och barockinstrumentalister. Min förhoppning är att fler unga ska upptäcka den fantastiska och spännande barockmusiken. Läs recensionen!